Turun Seudun Arkkitehtien valokuvia Nousiaisten kirjastossa


Turkulaisten arkkitehtien valokuvat olivat esillä Turun Hansa-korttelissa Pop Up -näyttelyssä joulu-tammikuun ajan. Tällä hetkellä näyttely jatkuu Nousiaisten kirjastossa ja huhtikuussa Raision kirjastossa.

Näin näyttelystä kirjoitti Vakka-Suomen Sanomien Vesa Penttilä 5.3.2015:

Arkkitehti kuvaa muistiin ja vinkiksi myös muille

Joukko Turun seudun arkkitehtejä reissasi viime kesänä opintomatkalle Keski-Suomeen. Retkikohteista napatuista valokuvista syntyi näyttely, joka on esillä maaliskuun loppuun saakka Nousiaisten kirjastossa.

Arkkitehtien reitille osuivat Tipotien uusi terveysasema Tampereella, Gösta-museo Mäntässä, Äijälänrannan asuntomessualue ja Kuokkalan kirkko Jyväskylässä, Alvar Aallon kesähuvila Muuratsalossa ja Säynätsalon kunnantalo.

– Kohteet olivat hyvin erilaisia, joten senkin vuoksi matka oli antoisa. Paikan päällä pystyy paremmin perehtymään yksityiskohtiin kuin katselemalla kuvia lehdistä tai netistä. Hyvistä ratkaisuista kannattaa aina ottaa oppia ja soveltaa niitä sopivin osin omassa työssään, Suomen Arkkitehtiliiton nousiaislainen paikallisasiamies Tiltu Nurminen toteaa.

Nurmisen mukaan valokuvaus on tärkeä osa arkkitehdin työtä.

– Kuvat ovat visuaalisia muistiinpanoja, jotka saattavat kertoa enemmän kuin kirjoitettu teksti. Valokuvanäyttelyllä pyrimme tarjoamaan myös muille vinkkejä sekä julkiseen rakentamiseen että oman talon rakentamiseen. Suunnitelman tilaaja kuitenkin tekee lopulliset päätökset.

Nurmisen mukaan Tipotien terveysasema on hyvä esimerkki siitä, kuinka jo pienillä ratkaisuilla saadaan merkittäviä tuloksia julkisissa tiloissa. Tampereella terveyskeskusasiakkaat pääsevät nauttimaan odotustiloissa Näsijärven maisemista.

– Myös julkinen tila voi olla upea olematta silti kallis. Arkkitehtikilpailun avulla voi jopa säästää rahaa. Mitä tarkemmat suunnitelmat ovat olemassa heti hankkeen alussa, sitä tarkemmin kustannuksetkin osataan laskea.

Turun seudun arkkitehtien valokuvia ulkomailta on aiemmin ollut esillä muun muassa Mynämäen

kirjastossa. Keskisuomalaiset kuvat siirtyvät keväämmällä Nousiaisista Raision kirjastoon.

Linkki alkuperäiseen uutiseen löytyy tästä.