Opettajana Luovuus voimavarana –kurssilla


Oli ilo käydä opettamassa akvarellimaalausta MG ry:n (myasthenia gravis -sairautta potevien yhdistys) Luovuus voimavarana –kurssilla Naantalin kylpylässä maaliskuun toisella viikolla. Kurssiin kuului monenlaista oppimista ja virkistystä. Oma osuuteni käsitteli akvarellimaalauksen tekniikkaa ja filosofiaa jokaiselle sopivana oman luovuuden esille tuomisen työkaluna.

Kurssilaiset keskittyivät hienosti kuvien valmistukseen ja siveltimet suihkivat kauniita töitä, vaikka lähes kaikilla kouluaikaisesta vesivärimaalauksesta oli aikaa vuosikausia.

Aiheena oli tällä kertaa mandala, abstrakti aihe, jota jokainen sai tulkita omalla tyylillään. Mandala voi edustaa joko itämaista filosofiaa, länsimaista koristeikkunaa, matemaattista kuviota tai vapaata luonnonmuotojen spiraalia tai mitä ikinä tekijä omasta mielestään haluaa siinä ilmentää. Osassa maalauksia luotiin muistista maisemia mieluisista tutuista paikoista.

Jokaisen työ oli ainutlaatuinen ja sen hetken tulkinta juuri siinä ajassa ja paikassa, jossa oltiin sumuisena kevätpäivänä.

Oli mukava tutustua näihin nauravaisiin ja tuttavallisiin ihmisiin – kiitos heille mukavasta iltapäivästä!

Teksti ja kuvat: Tiltu Nurminen