Akvarellikurssi Mynämäessä: Maalaa itsellesi Mandala


Tervetuloa mukaan akvarellikurssille, joka sopii sekä aloittelijoille että edistyneemmille!

Hyväksyvän läsnäolon tunnelmissa maalataan itselle oma voimakuvio – mandala. Mandala on alunperin itämainen kuvio, johon tiivistyy maailmankaikkeus kaikessa kauneudessaan ja viisaudessaan. Aikojen mittaan sitä on käytetty monessa kulttuurissa koristeena tai hiljentymisen ja rauhoittumisen apuna.

OHJELMA SUNNUNTAINA 10.7.2016:

klo 12-14 Akvarellimaalauksen opetusta ja maalausta

klo 14.00-14.30 Talo tarjoaa välipalaa

klo 14.30-15.30 Maalausten viimeistely ja loppukeskustelu

Taito ja tekniikka ovat yksi osa maalaamista, mutta yhtä tärkeää on oma tulkinta aiheesta. Parhaimmillaan se on liian tarkoista tavoitteista ja vaatimuksista irti päästämistä. Sen myötä saatu vapaus ohjaa sivellintä johonkin sellaiseen, mitä ei välttämättä osannut suunnitella tai tietää vielä etukäteen.

Akvarelli taiteenlajina sopii hyvin yhteen sellaisen ajatusmaailman kanssa, jossa annetaan tilaa sattumalle – katsotaan mihin työ kehittyy matkan varrella. Lopputulos voi yllättää positiivisesti, kun luopuu liiasta yrittämisestä. Joskus alku voi olla haparoivaa, mutta tutkimalla ja kokeilemalla saa oivalluksia ja ideoita, joita löytyy vain tekemisen kautta.

Kurssi pidetään kauniilla Karppisten tilalla Mynämäen Karjalassa. Vanhan maatilan ihastuttavat maisemat tarjoavat rauhoittavan maalausympäristön ja lempeän inspiroivia tunnelmia sekä sisällä että ulkona. Osoite on Karppistentie 8, 23100 Mynämäki. Kurssipaikan ja kahvituksen tarjoavat Anita ja Matti Karppinen.

Kurssin ohjaajana toimii Tiltu Nurminen, joka on arkkitehti, taiteilija ja kirjoittaja. Hän on pitänyt akvarelli- , valokuva- ja paperitaidenäyttelyitä eri kirjastoissa ja gallerioissa, sekä järjestänyt akvarelli- ja origamikursseja aikuisille. Lapsia hän on opettanut kahden ala-asteen koulun taidekerhojen vetäjänä Nousiaisissa.

Tarvitset mukaan akvarellipaperia, vesivärinappeja ja siveltimiä. Kurssilta saa myös ostaa tarvikkeita.

Kurssin hinta on 48 € sisältäen välipalan. Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen tiltu(at)artisokka.fi tai puhelimella 050-5167925  Tiltu /   045-6519061 Anita.