tiltunurminen15

Matka toiseen maailmaan – akvarelleja ja runoja Lemussa Runoviikolla


Näyttely on esillä Lemun kirjastossa marraskuun ajan. Osoite: Askaistentie 142, Lemu. Avoinna: ma klo 10-15, ti klo 14-20, ke kiinni, to klo 14-20, pe klo 11-15.

Pidän lemulaisen runoilijan Satu Haapalan kanssa yhteisnäyttelyn, jossa on esillä hänen runojaan ja minun akvarellejani toisiinsa liittyen. Olemme osa Varsinais-Suomen Runoviikon ohjelmaa, jonka teema on ”Runo & Matka”.

Loppukesän ja alkusyksyn aikana syntyneissä näyttelytöissä on herkkyyttä, ihmisille merkittäviä hetkiä, oivalluksia sekä kiitollisuutta juuri tästä hetkestä.

tiltunurminen12

Maalatessani akvarelleja tavoittelen vapaata ajatuksen ja siveltimen kulkua, jossa alitajunta ohjaa työskentelyä. Aloittaessani en tiedä, mihin päädyn, maalaus etenee tunteen ja tunnelman mukaan. Maalaaminen on myös väriterapiaa: ilmaisen väreillä tunteita ja tunnelmia.

tiltunurminen14

Satu Haapalan runot ravistelevat tavanomaisia näkökulmia ja irtaannuttavat arkielämästä. Haapala on julkaissut viisi runokokoelmaa. Näyttelyssä on mukana niin julkaistuja kuin uudempia julkaisemattomiakin runoja. Tuoreimmassa, vielä työn alla olevassa käsikirjoituksessa hän  käsittelee luopumisen teemaa, ja siitä löytyi yhtymäkohtia akvarelleihini.

Runot ja akvarellit kulkevat käsi kädessä – molemmat ilmentävät elämän herkkiä, syviä oivalluksia ja tuntemuksia.

Teksti: Tiltu Nurminen / Satu Haapala

tiltunurminen-satuhaapala

Turun Seutusanomien artikkeli näyttelystämme: Runoviikko starttaa huomenna! Ja Vakka-Suomen sanomien artikkeli: Runot ja akvarellit puhuvat luopumisesta

Katso myös: Teosluettelo - Matka toiseen maailmaan!