Aikaikkuna – kahden arkkitehdin akvarellinäyttely Fabbes Café:ssa Turussa


Yhteinen akvarellinäyttelymme Kirsti Virkin kanssa kertoo ikkunoista, arkkitehtuurista ja eri maailmojen rajapinnoista. Pidimme avajaiset maaliskuun viimeisenä päivänä ja saimme hurmaavan joukon avajaisvieraita kuulemaan ja katsomaan töidemme esittelyä!

Millainen ikkuna kiehtoo katsojaa, mitä se kertoo omasta aikakaudestaan, historiasta ja rakentamisesta ja millaiseen maisemaan se suuntaa katseen?

Kohtaavatko ikkunan pinnassa ulkotila ja sisätila vai ihmisen ulkoinen ja sisäinen maailma – toiveet, pettymykset, unelmat, seikkailunhalu? Uskallatko avata ikkunan ja katsoa menneisyyteen tai tulevaisuuteen?

Me molemmat olemme maalanneet akvarelliväreillä jo useita vuosia, ja viime vuosina tuo tapa maalata on tullut osaksi elämää entistä tiiviimmin.

Ensimmäinen yhteinen akvarellinäyttelymme “Arkkitehtuurin palapeli” oli esillä viime kesänä Laitilassa ja suunnitteilla on uusi yhteisnäyttely ensi vuodelle.

Olen kirjoittanut tähän näyttelyyn myös akvarelleihini liittyviä runoja. Niiden kautta voi päästä paremmin sisään kuvan taustalla oleviin pohdintoihin – kuulla tarinan, jonka myötä kuva kertoo paljon enemmän.

Toki myös katsojan omille tulkinnoille jää tilaa. Olisikin hienoa, jos saisi tallennettua muistiin yleisön mietteitä ja ajatuksia näyttelyn teoksista!

Kirsti kertoo omasta maalaamisestaan: ”Akvarelleja voi käyttää voimakkaaseenkin ilmaisuun, useiden päällekkäisten värikerrosten kautta. Nykyään akvarellit ovat yksi rakkaimpia tekniikoitani. Minua kiehtoo erityisesti niillä saavutettava läpikuultavuus ja herkkyys.”

”Näyttelyn työt on maalattu hitaasti ja mietiskellen, ajan kanssa. Kaikkia ideoita ei saa mahtumaan yhteen työhön, eikä pidäkään saada”, tuumaa Kirsti.

Aukiolojat ja osoite:

Näyttely on esillä huhtikuun ajan Fabbes Café:ssa, joka on viihtyisä kahvila kauniilla alueella yliopistojen ja tuomiokirkon läheisyydessä.

Osoite: Tehtaankatu 6, Turku. Näyttely on avoinna huhtikuun ajan, ma-to 8-18.00 ja pe 8-16.00.

Yhteystiedot:

Kirsti Virkki, puh. 050-3558871 ja Tiltu Nurminen, puh. 050-5167925

Kiitos avajaiskuvista Samu Virkki!

teksti: Tiltu Nurminen