Akvarellikurssi Turussa 10.7. Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä


Tervetuloa akvarellimaalauskurssille! Kurssi sopii hyvin aloittelijoille. Siihen sisältyy opetusta ensin ryhmässä – ja sitten henkilökohtaista ohjausta toiveiden mukaan.

Maalaamme kauniissa Puolalanpuistossa ja lopuksi tutkailemme yhdessä millaisia oivalluksia kukin on tehnyt maalatessaan iltapäivän aikana. Sateen sattuessa voimme maalata Rakennusperinteen Ystävien tiloissa sisällä.

Tarkoituksena on inspiroitua uudesta taidosta tai elvyttää vanha innostus akvarellimaalaukseen siten, että siitä saa iloa ja voimaa omaan elämään!

Opetusfilosofia perustuu intuitiiviseen ja vapaaseen maalaustyyliin, jossa ei tarvitse osata mitään etukäteen ja jossa ei varsinaisesti tavoitella mitään määrättyä lopputulosta, vaan nautitaan siitä matkasta, jolle sivellin vie meitä luonnostaan.

Annetaan luovan inspiraation viedä meidät mennessään! Kurssilaisten toiveiden mukaan opetetaan myös maalaustekniikkaa. Kysyä voi halutessaan myös väriopista ja sommittelusta.

Kurssi järjestetään Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä, joka on kansallinen  Kuvataiteen päivä ja äskettäin nimetty myös liputuspäiväksi. Samaan aikaan järjestetään Suuri Maalaustapahtuma eri paikkakunnilla Suomessa ja tänä vuonna tapahtumalla juhlistetaan Suomen 100 vuotista itsenäisyyttä.

Kurssin hinta: 35 e, nuoret puoleen hintaan, pikkulapset aikuisen mukana ilmaiseksi.

Osoite: Rakennusperinteen Ystävät ry:n tilat, Puolalanpuisto 7, Turku.

Ilmoittautuminen: 30.6. mennessä sähköpostilla tiltu(at)artisokka.fi tai puhelimitse 050-5167925.

Aika: Maanantai 10.7.2017 klo 13-16

Ota mukaan: vesivärit, siveltimiä, akvarellipaperia, vesipullo ja vesiastia, maalarinteippiä sekä vanerilevy maalausalustaksi mikäli mahdollista. Alustaa voi myös lainata. Erilaisia papereita saa halutessaan ostaa paikan päällä.

Ps. Katso kurssitunnelmia samasta paikasta parin vuoden takaa!

Kuvat ja teksti: Tiltu Nurminen, arkkitehti SAFA, taiteilija, akvarellikurssin opettaja