kansi

Kylmästä ullakosta lämmintä asuintilaa


Kolmihenkinen Port Arthurin kaupunginosassa Turussa asuva perhe toivoi viehättävän asuntonsa kylmälle ullakolle lisää asuintilaa. Asunto sijaitsee kahden rauhallisen kadun kulmauksessa ja myös ullakon kattomuoto oli moninainen sekä ulkokulmassa katujen  suuntaan että sisäkulmassa pihalle päin. Lisähaasteen toi naapurin asunnon sijainti osittain limittäin remontoitavan vintin alla.

Välipohja paloeristettiin, samoin naapureiden väliset sivuseinät ullakolla. Portaille löytyi paikka keskikerroksen aulan keskeltä.

Nyt aikuisilla on oma viihtyisä makuuhuone viistojen kattojen alla ja tyttären huoneessa on kaksi kattoikkunaa tuomassa valoa.

Samaan ullakkokerrokseen saatiin mahtumaan myös spa-henkinen kylpyhuone, johon eri tasossa olleiden lattiapalkkien ansiosta saatiin kylpyamme upotettua lattiapinnan tasoon. Sieltä kuulemma asunnon isäntä katselee talvisin tähtitaivasta kattoikkunasta rentoutuessaan kylvyssä työviikon päätteeksi.

Kattojen tasolta voi kokea ihan uudenlaisia näkymiä historiallisen puutalokaupunginosan ylle uusista, mutta vanhan mallin mukaan valmistetuista, pienistä ullakon sivuikkunoista.

Kaiken kaikkiaan perhe tuntuu viihtyvän hyvin keskellä kaupunkia sijaitsevassa kauniissa kodissaan!

RantanenVinttiRemontti (17 of 18)

Kuvat nykytilanteesta Henrik Haapala/Masiina ja ullakon lähtötilanteesta Juha Rantanen. Teksti Tiltu Nurminen, Arkkitehtitoimisto Creative Turku.