kansi

Antiikki- ja taidemessut Turussa 22.3.2014


Olin menossa kovaa vauhtia Puutarha- ja perinnerakentamismessuille, mutta lippukassalla selvisi, että ne olisivat vasta viikon päästä. Hetken mietittyäni päätin käydä katsastamassa mitä Antiikki- ja taidemessuilla olisi tarjottavana. Koska en ollut alun perin menossa juuri tähän tapahtumaan, en osannut myöskään odottaa mitä siellä olisi tarjottavana.

Ilmeisen suosion kohteena antiikki tai taide-esineet olivat, koska ihmisiä pyöriä Turun messukeskuksen halleissa ahkerasti. Erilaisia tauluja, koruja ja lasiesineitä käytiin katsomassa kiinnostuneina. Itsekin uppouduin vanhojen tavaroiden maailmaan. Esillä oli houkuttelevia asioita, pöytäliinoja, valaisimia ja kirjoja.

Eräs mielenkiintoisista esittelypisteistä oli Rakennusperinteen ystävien vanhojen ovien kunnostusnäytös. Esillä oleva ovi oli 1800-luvulta ja sitä restauroi Kati Auvinen raaputtaen kirurgin veitsellä esiin aikaisempia maalikerroksia. Kahdeksan eri sävyä löytyi kiiltävän valkoisen pinnan alta.

Mikäli maali ei omissa ovissa kotona lähtisi veitsellä, olisi seuraava vaihtoehto maalinpoistoaine, jota pitäisi kokeilla ensin koealueelle, jotta ei poistaisi turhaan kaikkia kerroksia. Vanhan maalin päälle sopii luultavasti parhaiten pellavaöljymaali, kunhan pintaa ensin hioo kevyesti. Eniten kärsivällisyyttä vaatii koristeprofiilien käsittely käsin hiomapaperin palan avulla.

Samanlainen valaisin löytyi oman talomme vinttihuoneesta, mutta valitettavasti rikkinäisenä. Ehkäpä tämä olisi pitänyt ostaa korvaamaan sitä.

Samanlainen valaisin löytyi oman talomme vinttihuoneesta, mutta valitettavasti rikkinäisenä. Ehkäpä tämä olisi pitänyt ostaa korvaamaan sitä.

Ex-libris olisi kaunis lahjaksi annettavien tai omienkin kirjojen koristaja. Tästäpä askarteluun ja taiteiluun vinkkiä!

Ex-libris olisi kaunis lahjaksi annettavien tai omienkin kirjojen koristaja. Tästäpä askarteluun ja taiteiluun vinkkiä!

Kuutti Lavosen taide tekee aina vaikutuksen. Ihmishahmojen herkkyys on vertaansa vaille.

Punainen kahvipannu odottaa ostajaa.

Punainen kahvipannu odottaa ostajaa. 

Ruotsalaistyylinen kristallikruunu houkutteli lähempään tuttavuuteen.

Ruotsalaistyylinen kristallikruunu houkutteli lähempään tuttavuuteen.

Hopeinen sydänkoru vaihtoi omistajaa muutamalla kympillä.

Hopeinen sydänkoru vaihtoi omistajaa muutamalla kympillä.

Messuilta lähtiessäni jäin vielä ihastelemaan Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopiston raudan taontanäytöstä.

Seppien näyttelypöydältä lähti mukaan kotiin viemisiksi pari spiraalin muotoista taottua vaatekoukkua.

 

Kuvat: Tiltu Nurminen


Vastaa