Turkulaisten arkkitehtien valokuvia Hansa-korttelissa


Arkkitehtien valokuvanäyttely ”Road Trip 2014” on esillä pop up –tyylisesti Turun keskustan Hansa-korttelin ostoskeskuksen kahden eri liiketilan julkisivuissa joulukuun ajan.

Valokuvia pääsee katselemaan ohi kävellessään Eerikinkadun ja Kristiinankadun kulmassa.

Pop Up –näyttelyn hyvä puoli on siinä, että sinne ei tarvitse lähteä erikseen, vaan siihen voi törmätä vaikka jouluostoksilla liikkuessaan.

Tilojen omistaja saa tilat tarjotessaan ilmaista mainosta huoneistojen saaman ylimääräisen huomion myötä – ja kenties löytää myös helpommin tiloilleen vuokralaisen.

Arkkitehdit taas saivat mitä mainioimman näyttelypinnan kuville aivan kaupungin keskustassa.

Viime vuonna Turku-SAFAn näyttely esitteli arkkitehtuuria eri puolilta maailmaa. Suurin osa töistä oli Oslosta, jonne oli juuri syksyllä tehty opintomatka.

Näyttely pidettiin silloinkin Hansa-korttelissa. Myöhemmin keväällä ja kesällä kuvat kiersivät vielä Mynämäen ja Paimion kirjastoissa.

Tämän vuoden opintomatka suuntautui Keski-Suomeen, joten näyttelyn aiheeksi tuli luontevasti arkkitehtuuri, jota tutkimme Tampereella, Mäntässä, Jyväskylässä ja Muuratsalossa.

Keväällä kuvat nähdään vielä Raision ja Nousiaisten kirjastoissa.

Kohteet: Tipotien terveysasema Tampereella, Serlachius museot, Gösta laajennus, Mänttä, Alvar Aalto –museo, Jyväskylä, Kuokkalan kirkko, Jyväskylä, Jyväskylän asuntomessualue Äijälänranta,  Aallon koetalo, Muuratsalo ja Säynätsalon kunnantalo.

Teksti ja kuvat: Tiltu Nurminen

Lue opintomatkasta myös artikkelista: Kukkakedolla Äijälänrannassa!

Arkkitehtuuritapahtumista löytyy tietoa myös Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen sivuilta archinfo.fi.

Turun Seudun Arkkitehdit – löytyy osoitteesta Turku-SAFA.fi.