UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1cc78

Värejä ja tunnelmia Toscanasta


Kävin lokakuun alussa opintomatkalla Italiassa turkulaisten arkkitehtien kanssa. Kiersimme useammassa kaupungissa lyhyessä ajassa, Arezzossa, Pienzassa, Sienassa ja Firenzessä.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1cc71

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ce66

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1cdad

Matkalla saatuja vaikutelmia on vaikea kuvailla sanoin, ne ovat täynnä niin ylenpalttista kauneutta, suhteikkaita kaupunkitiloja, kauniita värejä rakennuksissa ja arjen huoliteltuja yksityiskohtia, joissa näkyy historian eri kerrostumia.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ccfe

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ccf1

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ccde

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ced9

Vanhojen kaupunkien vuosisatainen henki, historian kuluessa muovautuneet kadut, torit ja maisemat, saavat mykistymään. Jokaisessa paikassa voisi viettää paljon pidemmän ajan kuin mihin nyt oli mahdollisuus.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1cc31

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1cc9b

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1cc3a

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1cd46

Toscanan väreissä hehkuvat erityisesti kulta, erisävyiset ruskeat, luonnonvalkoiset, harmaat, vihreät ja ripaus punaista. Toisinaan turkoosit ja tumman siniset korostavat maanläheisiä punatiilen ja sienanruskean vaihteluita.

MhnpbVWxQoqTfsJCLtoIdQ_thumb_1cc7d

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1cd5e

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1cd6f

Ehkäpä matkan vaikutelmat siirtyvät pikkuhiljaa mukaan omiin arkkitehtuurisuunnitelmiin ja akvarellimaalauksiin. Ainakin tunnelmat jäävät hautumaan ajatuksiin ja ilahduttavat vielä pitkään, Tuonne tekee mieli mennä vielä joskus uudestaan!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1cd6e

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ce8c

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ce7e

Teksti ja kuvat: Tiltu Nurminen, arkkitehti SAFA, Arkkitehtitoimisto Creative Turku